Ravi IF, Hmmm

Jag funderar på matchen imorgon. Ravi IF, hemma på Myggvallen, eller förlåt Björkvallen. Hittar inte mycket info om detta lag så vi får likt en kvällstidning, spekulera. Satt och tänkte på namnet, Ravi IF. Kan de heta så bara för att det låter lite häftigt eller vad kan det vara? Efter ett tag så kom jag på det!, Jag tror att det var en fotbollsentusiast som en gång i tiden ville starta ett fotbollslag. Denna kille tror jag hette Ivar. Han hade samlat ett gött gäng som han såg en ljus fotbollsframtid i. Han hade allt klart utom namnet på detta lag. Egoistisk som han var så tänkte han, Ivar IF kanske? Men då tyckte de andra killarna att det blev lite för mycket ljus på grundaren Ivar. Ivar höll med, kanske var de lite väl egoistiskt. Ivar och grabbarna funderade ett tag, men till slut så kom Ivar på de! Vi vänder på namnet Ivar och döper laget till Ravi!
Det blev tyst i ca 5 sekunder, sen förvandlades tystnaden till total lycka. Alla skrek och applåderade. Ivar slängde in ett I och ett F också för att rätt skulle vara rätt. Sen var det klart. Ravi IF.

Ja detta var bara ett litet sidospår från min sida. AJÖ och god natt!

SKA VI VINNA!?!? JA! SKA VI VINNA!?!? JA! SKA VI VINNA!?!? JA!


Gustav

Senaste nytt i Aftontidningen

Drömmen sprack för båda ägarna.
Efter att domare Bjertsson hade
avslöjat domen utbröt kaos i rättsalen.
Stolar flög över hela rummet och svordomarna
haglade tätare än det byggs konstgräsplaner i
Borås.

Det blev alltså delad vårdnad av bloggen för de båda ägarna.
Båda två hade under rättegången vädjat till domaren att just
"jag" skulle få vårdnaden. Till slut föll de våda utav två vitt skilda
orsaker. Den ena ägaren föll på grund av att han hade en udda
samling av gnagare och för att han har ett makalöst dåligt spritsinne.
Den andra ägaren föll just framför målsnöret på grund av att han
har en tendens att överdriva saker och ting.

- Jag vet inte vad jag ska säga. Detta är bara för tragisk, sade den ena ägaren dystert till det samlade pressuppbådet.
- Jag får nog hålla med, sade den andra ägaren.

Alltså, det blev delad vårdnad av bloggen. Och då ser det ut att fortsätta som vanligt.




Referat från dagens b-lagsmatch finner du på Svenskafans.com, grusplan och sedan Öja FF.


Fejden går vidare

Sverige, okänd ort

Fejden mellan de två ägarna går vidare. Idag
fastställdes det datum då rättegången ska
inledas. Domaren förvånade de flesta då
hon valde att inleda rättegången redan under
tisdagkväll.

Båda sidorna var väldigt arga efter att domar Bjertsson förklarade att de endast hade ca 12 timmar på sig att förbereda sig.
- Detta är skandal, jag lovar att hon är mutad, sade den ena ägarens försvarare.

Aldrig förr i svensk kriminalhistoria har en rättegång inletts så snabbt. Den andra ägarens advokat var fåordig
när han höll en improviserad presskonferans.
- Detta är helt otroligt men jag väljer att inte kommentera det då jag inte vill gör domare Bjertsson arg, förklarar den andra ägarens advokat.

Ikväll (tisdag) kl 21.00 inleds rättegången.

FEJD

En fejd har vuxit sig stark mellan de två ägarna av bloggen. Starten till fejden kom efter det förra inlägget angående Daniel Anderssons att vara eller icke vara.

De båda ägarna närmar endast varandra med svärd och brynja. Då de snabbt träffades under kvällen tillsammans med sina advokater var stämningen hetsk.

Du ditt patrask, sade den ena ägaren.
Du ska inte säga något du din banala bagare, jag ska vinna denna batalj, sade den andra ägaren.

Men det är trots allt inte den ena ägarens fel att AIK inte har någon representat i landslaget.


image24

Gör som Lasse B, snälla!

image20

Har precis sett på ett härligt PRO-gäng som i direktsänd  tv sprungit  runt i gula tröjor i Göteborg. Och nä!, det var inte något äldreboende som hade påsktema utan det var det svenska landslaget i fotboll.
Det skär i hjärtat när man ser en "spelare" som Daniel Andersson. Denna människa som har missuppfattat det här med fotboll och tror att det går ut på att spela bollen så mycket som möjligt i sidled. Eller så tror han att bollen är en handgranat som någon precis dragit av säkringen på. Men man kan ju bara hoppas på att Daniel snart tar sitt förnuft till fånga och gör som Lasse Berghagen. "Lämnar över den blåa kavajen till någon annan", om man säger så.

 Jag säger som man säger till små barn innan jul, "önska kan du alltid göra"

Jag kanske är hård mot Daniel här, han kanske blommar ut under EM och går till någon storklubb i England. Blir sedan gjord som vaxdocka på Madame Tussaud´s efter sin död. Sen tar Lagerbäck med dockan i truppen till nästa stora turnering Sverige är med i och vi märker ingen skillnad. Samma gamla Daniel tänker vi.


Gustav

VIKTIGT ATT LÄSA

Då gnäll har uppstått vill vi klargöra att Öja FF inte står bakom denna bloggen över huvudtaget. Inga åsikter som framförs här har någon sammankoppling med fotbollsföreningen Öja FF. 

Det är viktigt att du tänker på detta då du läser bloggen
 

Hihi, hoho

Man får skämta om homosexuella, präster, tjocka, smala, kändisar, presidenter, andra kvinnor, andra män, björnar, katter, invandrare, bönder, stadsbor, kulturknuttar, mcknuttar, brats, datanördar, gothare, estetare, alkisar, slaktare, politiker. Men fotbollstjejer, de ska man visst ge fan i verkar det som.

robin




(OBS också ett skämt)
image19

Glädje och sol

Vissa fallos-lösa människor behöver lära sig att ha glimten i ögat.

Ett jävla gnäll

Sicket gnäll. Gnäll hit, gnäll dit. Nu tycker jag någon får stå upp och försvara det de gnäller för. För gnäll, det finns det gott om.


Här ser ni en som inte gnäller:

image17

Damfotboll


Kvinnans kropp är optimerad för barnafödande och enklare hushållssysslor. Så har det varit sedan urminnes tider och det har alltid fungerat bra. Häromdagen gick jag så förbi en fotbollsplan, där en fotbollsmatch var i full gång. Sportintresserad som jag är, styrde jag stegen dit. Jag hann uppfatta att spelet var oorganiserat och taffligt och när jag kom närmare förstod jag varför. Det var två damlag som möttes.

Jag älskar fotboll och går på mängder av matcher när det är säsong. Jag är en äkta fotbolls-konnässör. När det gäller damfotboll är däremot intresset noll från min sida. Jag tycker helt enkelt inte att kvinnor ska spela fotboll. För det första är de usla på att göra det, de skulle få stryk av vilket pojklag som helst. För det andra är deras ömtåliga kroppar inte anpassade för den hårda idrott fotboll faktiskt är.

En kvinna ska ha långa, smäckra ben och kurvig figur. Deras kroppar utsätts för stora påfrestningar när de tränar och spelar fotboll, vilket sliter på och förändrar kroppen. Välsvarvade ben blir till stabbiga muskelpaket och överkroppen får oproportionellt mycket muskler och noll kvinnliga former. Sedan minskar också bystmåttet, vilket är särdeles allvarligt, då en riktig kvinna ska ha en rejäl byst.



Kort och gott: Kvinnor bör ej uppmuntras att spela fotboll. Vill de prompt utöva idrott, finns en rad lämpligare sporter. Varför inte konståkning, gymnastik eller simhopp? Bra och fostrande sporter, vilka låter kvinnorna behålla och underhålla sina kroppar på ett sunt och riktigt sätt.



Slutsatsen blir ja till idrottande kvinnor, men nej tack till maskuliniserade biffar som stångas på fotbollsplanen.


Robin (Vi på bloggen vill påpeka att ingen på bloggen har skrivit texten. Skribenten är okänd. Vi har dock förändrat texten ooch gjort den aningen fränare. Vi står dock för allt.)
image16


Blir det ett Maxmål ikväll?

image15

Jag har tillbringat dagen med att fundera på hur det kommer gå mot Lunnarp ikväll. Vi kommer ju starka efter en seger men denna match kan bli tuff. I dessa matcher behöver man spelare med det där "lilla extra" Ronaldo och Lampard klev fram i Champions Leaguefinalen, vem skall göra det mot Lunnarp? Har suttit och gått igenom truppen på hemsidan och ser såklart många potentiella matchvinnare. Men jag känner att där finns en som jag tror kan komma in och avgöra detta.

Tänk er 0-0, 70 minuter har gått, Mange vill se speed, mål och enning. vänder sig mot bänken, och där sitter han! Max Rix! vem av de andra kan leverera maxlöp, maxmål och enning? Här har vi allt i ett tänker Mange. Slänger in Max på en kant som sedan avgör för Öjas fördel. Skriv om ni tror att jag har fel, jag tvivlar på det.


Gustav

Yoga Bonito

image14

Var ute och promenerade på stranden när jag helt plötsligt ser Öjas anfallare Philip Åkesson stå och utöva yoga på ett av forten där. Tänkte först bara fortsätta gå men kände att jag fick gå fram och hälsa. Väl framme, 2 meter ifrån honom säger jag - Hej Fille! läget?. Jag väntar några sekunder, inget svar. Höjer nu rösten och säger - Hallå, hör du mig!? fortfarande inget svar. Kanske ville han inte bli störd, kanske var han inne i sig själv och funderade över morgondagens match. Jag gick därifrån och tänkte för mig själv, här har vi en kille som verkligen tar fotbollen på allvar.


Gustav

Med tankarna på annat håll

Jag vet att det sitter många nervösa fans, sponsorer, styrelsemedlemmar, tränare och framförallt spelare som knappt kan tänka på annat än morgondagens match mot Lunnarp. Jag förstår er allihop, men nu tycker jag att vi alla kopplar bort allt vad fotboll heter för ett tag. Låt oss istället heja fram Charlotte Perrelli...

Go Perrelli!

image13


Gustav

Freitag = Fritid

Fotbollsfri dag i dag. Ganska skönt då träningsverk har gett mina ben stryk. De känns mer som om någon (?) har svetsat fast dem i marken. De vill inte röra sig.

Tänkte utlysa en tävling. Vinnaren av tävlingen kommer att få ett pris samma dag som EM-finalen går av stapeln.

Vilket lag kommer släppa in mest mål i EM?

Vilken spelare kommer att göra det absolut mest tråkiga målet i EM?

Vilken färg kommer tränarna i de både semifinalerna ha på sina slipsar?

Enfaldiga domare är Öja FF MEDIA AB.

image11


Robin

"DAGENS BARCA-MINNE"

image10

Här ser vi Philip Åkesson som alltid är väldigt fokuserad och koncentrerad under övningarna på träningen. Här tränar vi hörnvarianter som ni kanske ser. Kommer inte riktigt ihåg men tror att Philip fick i uppgift att ligga på skott utanför 16 meters...


Gustav

Härlig kille på CL-Final

image9

Denna kille skulle man aldrig i sin vildaste fantasi kunna gissa att han kom från England.
Fick höra senare av en polare som visste att det även var Paul Scholes son. Märkligt...det hade jag heller aldrig kunnat gissa. Hmm, världen är rätt underlig.


Gustav

babyface

Där slutade CL finalen. Man kan inte annat än att känna sig lite sorgsen för Terry och hans straffmiss. Men på samma gång är jag ännu mer sorgsen för att Man U vann. Malmö FF borde vinna CL, men det kommer. Det kommer.

Dagens träning. Dotten fortsätter leka stjärna. Skjuta bort bollar, inte hämta dem, påstå att ingen får dricka ur hans vattenflaska. Men allas våran BabyFace är fin ändå. I dag hämtade han dock några bollar efter att ha missat målet ett antal gånger.



I dag sa jag Ajö till en person. Det blir Öja baklänges.


Robin

"DAGENS BARCA-MINNE"

Tänkte vi kunde väcka lite sköna minnen från Barcelonaresan vi gjorde tidigare iår.
Varje dag ska vi publicera en bild från resan som vi har valt att döpa till " DAGENS BARCA-MINNE"


image8

Här har vi Ziyad som ville få med sig lite gräs från Camp Nou. Vad han skulle ha detta till låter vi vara osagt.


Gustav

Alla ÖJA-lirare!

Ikväll är det en stor kväll för alla fotbollsälskare. Ni kan säkert gissa vad jag syftar på...

Det är träning på Björkvallen kl 18.30 för Öja FF!



Ps. glöm in Champions League Finalen efter träningen!

Tänkte vi kunde ha en tävling här på bloggen om vem som kan tippa rätt resultet på matchen!
glöm inte skriva namn när du kommenterar, vinnaren kommer få ett fint pris!

image7

Favorit i repris

image5

I dagens fotboll är det målen som avgör. Men frisyrer, dribblignar och lobbar är fortfarande viktigare. Det ska icke glömmas. Men nu när åter Öja Fans är igång så hur hyllar vi detta bäst?
Jo, genom att intervjua tremålsmannen Johannes Nilsson.

   

3 mål på 3 matcher, vad händer??
Har fått lägga straffar så det är mycket därför. Blev ju första spelmålet nu senast mot Svenstorp, och måste säga att det var det snyggaste jag gjort i min karriär.

Varför just denna säsongen, har du tränat på något extra?
Nja, jag har ju spelat mycket back men har hela tiden tänkt "jag vill framåt!" Fick ju spela på högerkanten och skulle då vika in och skjuta och detta fungerade verkligen. Har tränat mina straffegenskaper genom att sitta i ett mörkt rum med en tennisboll och ett reflexmål och suttit och försökt lura mig själv hur jag skall lägga straffen. Skönt att se att detta har gett resultat.

Du har köpt nya skor inför denna säsongen eller, har detta påverkat tror du?
Helt klart! Jag har ju som många vet en dålig häl, en skada som jag dragits med i många år. Denna har jag inte känt av alls iår. Har fått förtroende för skon och jag tror att skon känner likadant för mig.

Många jämför dig med Inters Esteban Cambiasso, börjar detta gå över till Luca Toni eller Cristiano Ronaldo nu kanske efter alla mål?
Nä, jag har inte deras hårfäste. Berbatov är det längsta jag kan sträcka mig. Men jag känner att jag håller kvar vid Cambiasso, han gör ju precis som jag viktiga mål i viktiga matcher.

Många vill ju veta hur du kan vara så kylig när det gäller straffar?
Jag blir aldrig nervös. Försöker titta på målvakten. Jag har ett hörn som jag brukar lägga i, men ändrar mig om målvakten dyker upp i detta hörn. man har ju "varit med förr".

Zlatan har varit skadad som brukar lägga straffar i landslaget. Blev du besviken när du inte var uttagen i EM-truppen?
Hade varit skönt. Lagerbäck tar ju tyvärr inte med unga talanger. Möjligheten fanns där kände jag men jag får helt enkelt satsa på på VM 2010.

3 mål på 3 matcher som sagt, läge för att öva in en målgest?
Det har varit fel läge, hade kunnat fira mer känner jag nu i efterhand. Känner mig fortfarande inte som en utpräglad målskytt än. De andra målskyttarna i laget får ta hand om målgesterna, Philip Åkesson & Co.

Rykten säger att du skall spela in en tränings-dvd för ungdomar om hur man slår den perfekta straffen. kan du berätta mer om detta projekt?
Ja, det var Carl Greens idé från början. vi hoppas att vara klara i början på augusti. Det är kul att jobba med Calle, har många bra idéer. vi skall bla. ha en vecka där vi bara slår straffar.

Avslutningsvis, nästa match, Rörum på hemmaplan. Blir det fler mål från den glödheta vänsterfoten?
Jag hoppas på det, det återstår att se. Blir det straff tvekar jag absolut inte på att gå fram och ta även den. Jag vill även tacka vår nya manager Magnus Jacobsson för förtroendet att få vara första straffskytt för Öja FF.





image6
Johannes at work.

Av: Gustav


Välkomna till Öja-bloggen

Nu är vi här. Öja:s svar på Doris Lessing och Stindberg, Alex och Calle Schulman, Daniel Defoe och Arne Dahl, Astrid Lindgren och Johan Kleman, Henning Mankell och Jan Jan Guillou.
Eller som vi heter egentligen Robin och Gustav.

Det är vår och björnen har lämnat sitt ide. ( Bloggen är igång och håven är framme )

image4



ÖJA MOT GULD!

RSS 2.0