Pack och fjortisar

Detta skriver jag i paus i matchen mellan Malmö FF och Helsingborg IF. Malmö har haft övertaget hittils, särskilt på mitten. Ofere har nätat efter slarv i Helsingborgs försvar. Och sedan gjorde Henrik Larsson mål efter en jäkligt bra pass från någon i HeIF:s förvirrade backlinje.

Men det är inte det jag ska skriva om. Jag tänkte skriva om sveriges mest pinsamma fans. Det är då HeIF:s fans såklart. Då jag har sett många derby mellan dessa två lag så har jag sett många supportrar med.

http://www.kvp.se/nyheter/1.1317914/stokigt-i-centrala-malmo-infor-derbyt

Kolla länken så läser ni om det jag menar. Helsingborgare hatar mer än de älskar. Där ligger felet. Därför springer de runt likt upphetsade fjortisar innan varje match och ska visa upp bringan. Genom att kasta smällare in på en krog i centrala Malmö. Det hela är så korkat så att jag känner mig gammal.
Visst MFF.are är inga änglar, absolut inte. Men mognadsnivån känns mycket högre i de södra delarna av Skåne.

Oavsett hur matchen går. Helsingborgare är pack.

Lika som bär


                       Maicon                                                       Dotten

Barca-Burgare



Barcelona, spela fotboll kan de, men när det kommer till  att steka hamburgare så ligger de på en helt annan nivå. Här har vi exempel på detta. Bara ett Dennis-utkast från Camp Nou fanns där en kiosk där de sålde hamburgare, här slår vår  b-lags-manager Calle till. Vilket han sedan ångrar när han får denna härligt röda köttbit i handen och tänker: "Jaha! De steker inte köttet här, okej". Kom igen bara Calle, skit i de!

"Lika som bar" LIVE in London

Blev lite forsenad "Lika som bar", ikvall eftersom vi har på redaktionen för bloggen sitter i mote idag i London sa blev lite lurad av tidsskillnaden. Den som vantar på nagot gott...


               Dynamit-Harry                                 Andreas Andersson

Snart

Nu vet jag att det sitter många där hemma och väntar på att nästa "Lika som Bär" skall komma upp på bloggen. Ni sitter som små barn på julafton, som pensionärer utanför grinden på öja-loppis, som stirriga  kineser med kamera utanför skansen, ja, ni fattar. Men nu är väntan snart över. Imorgon (Fredag) kommer nästa. Så håll ut!

SMS-INTERVJU MED MAX "MAX-MÅL" RIX

Blogg: Vad är det för skada du har?

Max: Ryggskadan som jag hade innan råkade bli bättre över en natt när jag vänt mig i sängen så knäcktes den rätt. Jag vaknade till av att ljudet när de knäcktes till. Jag skulle beskriva ljudet som en blandning av när man knäcker ett knäckebröd och när man råkar sätta sig på en kanin så att den bryter alla ben i sin lilla ludna kroppen.

Blogg: kommer du bli borta länge?

Max: Får se om det blir fler matcher för mig i den blåa dräkten iår. Just nu ser det minst sagt tungt ut eftersom jag helt olägligt blivit sjuk också. Doktorn nämnde något om en sjukdom som hette Creutzfeldt-Jakobs sjukdom men jag vet inte...

Blogg: Beskriv smärtan.

Max: Beskriva smärtan, hmm, nja skulle säga att den är nötig, pepprig och en aning sötma i sig med en arrogant eftersmak. 3000 solar.

Blogg: När ska du börja träna med boll igen?

Max: Inte nästa vecka men nästnästnästnästa ska jag nog kunna komma igång igen.

Blogg: När tror du att du är tillbaka och gör Max-Mål igen?

Max: Hänger på om jag lyckas samla ihop de viktiga 57 kr som behövs för att kunna fixa ett Max-mål.

Tack Max för din medverkan! Krya på dig!
Reporter: Gustav


Nytt på bloggen!!!


         Johannes Nilsson                                        Jimmy Jansson

Öja Loppis Ab



Så här såg (Spr)Bängt ut när han fråga runt om någon kunde hjälpa till på loppisen

Hallå!, var blir ni av!?



Kom och tänka på att det aldrig kommit någon och hämtat pengarna som vi var skyldiga. Jag menar vi två tog ju detta på största allvar och sparade vars en månadslön till detta. Men eftersom ingen har velat ha dessa pengar så får väl vi här på redaktionen ha en personalfest till.

Nytt OS!



Man har precis hunnit släppa OS i Peking och gått tillbaka till de vanliga programmen på tv. Men nu är det OS igen. Nu dags för Paralympics och man kan ju inte mer än att säga att det ser väldigt skoj ut. Jag såg te.x på någon sport som jag inte vet vad det hette men det var en blandning av handboll och bowling, och så var det för blinda. Och när man ser detta vill man ju bara knyta en scarf för ögonen och testa, verkar ju sjukt kul. Sen basket, helt sjukt va de killarna är starka i armarna, först rulla på som satan och sen vara kylig och inte få kramp i armarna när man skall skjuta. Och på tal om rullstol, nu skall jag poppa lite popcorn och sätta mig och se på höjdhoppsfinalen för herrar i rullstolsklassen.

Skadekris!




Fan också!, först Chippen sen Anders Svensson och nu är även Lagrell borta. Hur skall vi nu klara av att vinna över Albanien? Jag menar, han skulle ju va motorn i Sveriges spel tillsammans med den evige talangen Daniel  Andersson. Nu verkar det istället bli så att Oscar Wendt skall ta Lars-Åkes plats ute till vänster på mittfältet. Vi kan bara skicka en "krya på dig-hälsning" till vår kära Lagrell och hoppas att han snart frisknar till från sin svåra sjukdom.





Gustav

Inside Info

I dagens landslag är det fullt ös. En stentuff match mot Albanien som de senaste åren har klättrat från 17859 plats till 16544 på FIFA:s världsranking. Förutom att en tuff match har Lagerbäck förvarnat alla spelarna om den tuffa publiken som de kommer möta i Albanien (mindre arena än Helsingborg) genom att visa bilder. Diabilder. Det är tuffa killar i vårt landslag.

En sak som är lite speciell är ojaff.blogg.se har lyckats få kontakt med landslagets kläder/skyddsponsor (får ej nämna namnet pga rättsliga orsaker). Jag fick till och med en bild på det knäskyddet som landslagets spelare kommer att använda under 08/09.





Var nere på lagets träning för ett par dagar sedan. Efter träningen behövde många av de äldre och den äldsta (Henke) strecha. Blev lite rädd när jag såg hur det såg ut för en del av dem. Här har du ett exempel.

Väntan

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Skandal!



Sitter och läser på Expressen.se och ser här en väldig skandal. Tors-okej, Fre-normalt, Lör-standard, men att supa sig full på en tisdag och när man skall hoppa höjdhopp är att ta i. eller?


Gustav

Alle man på däck!

Skepp o hoj! Nu är kapten Henrik på plats och nu bär skutan av mot VM 2010.




Gustav

Snygg kille


Bara jag som ser läskigheten i denna bilden? Nu menar jag inget rasistiskt eller något sånt skit utan bara allmänt.


RSS 2.0